Banner

Allvar Underwear

Kärleksförklaring till skogen vann drömevent på Centralstationen

  • Kund: Allvar Underwear
  • Byrå: No Ordinary 12

Vinnaren i Jernhusen Medias eventtävling 2016 blev Allvar Underwear. Med rötter i mode och svensk skog producerar Allvar exklusiva underkläder, hållbart tillverkade, av träd som har vuxit i uppåt hundra år. Eventet blev en kärleksförklaring till den svenska skogen, skandinaviskt mode och en lansering av deras första damkollektion.

Den 5 till 11 juni lanserade underklädesmärket Allvar världens första trosor tillverkade av svensk gran och tall. ”En kärleksförklaring till svensk skog” riggades upp på en 200 kvadratmeter stor yta i Centralhallen. På håll kunde man som besökare både skymta 4 meter höga tallar, känna doften av den svenska skogen och höra dovt knarrande från trädstammar och förvrängd fågelsång. 

”Centralhallen har aldrig varit vackrare” var en av kommentarerna från alla nyfikna besökare.

Designsamarbeten bidrog till upplevelsen
Utställningen skapades tillsammans med både ljud- och doftarkitekter, inredningsarkitekter och flera konstnärer som tapetserade väggarna med sina tolkningar av kärleken till skogen. Mitt i centralstationens stora flöde av människor, skapades en lugn oas med känsla, ljud och doft av skog. Med inspiration från det råa och mörka i skogen premiärvisades den nya damkollektionen I stålburar och på bord av obehandlat stål och obehandlad vacker svensk furu.

Seminarier engagerade besökarna
Kärleksförklaringen blev även en mötesplats för nyckelpersoner inom mode- och skogsindustri för att diskutera allvaret i hållbart mode men också hoppet och kraftfullheten i svensk skog. Allvar arrangerade 12 seminarier under veckan som handlade om allt från skogsindustrins historia till skogens betydelse för Sveriges utveckling, modeindustrin och framtidens textilmaterial. 

- Det blev ett väldigt lyckat lanseringsevent och responsen från besökarna var fantastisk, säger Niklas Gilmark, business director på Allvar.

Produktionsbyrå: No Ordinary 12
Ljud- och doftarkitekt: Lexter
Inredningsarkitekt: Johan Lytz
Konstnärer: Ragnar Persson, Tony Sveningsson och Malin Gabriell Nordin
Samarbetspartners: Galleri Steinsland Berliner, Holmen, Jernhusen, Norra Skogsägarna, Ogeborg, Propio, RISE, Setra Group och Transparent Speaker