Mentor

Vad skulle du säga till ditt 15-åriga jag?

  • Kund: Mentor Sverige
  • Byrå: House of Friends (koncept, digital utveckling och grafisk produktion)
  • Casefilm: Se filmen här

När Mentor Sverige vann en eventyta i Jernhusen Medias eventtävling bjöd de på intensiv heldag med tävlingar, kör- och dansframträdanden, intervjuer med astronauter och panelsamtal med näringslivstoppar.

Vad skulle du säga till ditt 15-åriga jag? var temat och vuxna delade med sig av konkreta råd och visdomsord till dagens unga genom att lämna ett råd till sitt 15-åriga jag direkt på Stockholms Centralstation eller på mentor.se. Råden visades upp på en 3x6 meter dubbelsidig skärm på plats i Centralhallen, vilket skapade stor uppmärksamhet under eventet.

Totalt fick Mentor in 450 råd och flera hundra nya mentorer. Under kampanjen ökade Mentor sin reach på Facebook med 237 procent och antal likes samt besökare till hemsidan dubblerades.

- Att vi fick möjlighet att göra det här eventet och nå så många med vårt budskap är fantastiskt. Vi har också lärt oss otroligt mycket som vi kommer att kunna använda under kommande event, säger Sara Rumar, kommunikationschef på Mentor Sverige.

Mentor är organisationen som stärker ungdomars självkänsla och framtidstro genom mentorskap med vuxna förebilder. De vill få alla ungdomar att hitta motivation, stärka sin självkänsla och våga gå sin egen väg.

- Vi vet att världen är möjlig att förändra och det är vi tillsammans som måste göra det. Att få arrangera en egen dag på Stockholms Centralstation är en unik chans för oss att engagera människor i vår vision – framtidstro till alla unga som bor i vårt land. Det är viktigare nu än någonsin, säger Karin Jordås, Generalsekreterare på Mentor Sverige.

Monterproduktion: Dohrns