War Child

Vinnare i Jernspiran 2018 - se filmen på länken nedan

War Childs event Peace of Art på Malmö Centralstation förenade barn i Sverige med barn i Libanon. Genom kreativitet och kontakt i realtid, fick besökarna uppleva War Childs livsviktiga arbete med att skapa säkra platser för barn i krig.

Svenska skolbarn fick möta syriska flyktingbarn i Libanon och måla teckningar ”tillsammans” och säga hej till varandra via Skype. Teckningarna som påbörjats i Libanon blev till färdiga konstverk i form av fina posters som såldes till förmån för War Childs arbete. Under tre dagar deltog över 150 barn i att bygga broar och skapa konst över gränserna.

War Childs event engagerade tusentals besökare och även radio och tv rapporterade på plats. En vinst i Jernspiran och stöd från flera sponsorer gjorde det möjligt.

Linnea Åberg, kommunikationsansvarig på War Child berättar:

- Det var fantastiskt att se dem skapa konst tillsammans med de syriska flyktingbarn vi stöttar i Libanon. För oss, som en relativt ny organisation i Sverige med ganska små resurser, betydde det väldigt mycket att få synas på Malmö Centralstation. Dessutom rapporterade SVT, SR och Sydsvenskan från vårt event vilket såklart är värt mycket. Med Peace of Art har vi ökat kännedomen om War Child, knutit viktiga kontakter men framförallt skapat ett fint sammanhang där barn fått samarbeta över gränserna.

Om War Child

War Childs internationella arbete går ut på att ge krigsdrabbade barn en chans till en bättre framtid. Vi stöttar barnen att bearbeta sina krigserfarenheter, återuppbygga relationer till familj och vänner samt att få tillbaka sin självkänsla. Det förändrar framtiden, för både barnen och världen. Under 2018 stöttade War Child över 215.000 personer. Mest barn, men också viktiga vuxna kring barnen. War Child driver även två projekt för nyanlända ungdomar i Södertälje.

OM JERNSPIRAN.

Jernspiran är fastighetsbolaget Jernhusens årliga eventtävling som belönar företag och organisationer som vill driva förändring och har ett starkt engagemang i viktiga hållbarhets- och samhällsfrågor. Syftet är att lyfta initiativ för en bättre värld och samtidigt bidra till meningsfulla resenärsupplevelser. I prispotten ligger event- och reklamytor på en av Sveriges största centralstationer.

Vill du också få chansen att vinna kommunikationsytor på centralstationen i Stockholm, Malmö eller Göteborg? Tävla i Jernspiran 2019!