En straffspark avgjorde Jernspiran 2018

Elitfotboll Dam vann 200 kvm på Stockholms Centralstation för att driva förändring för unga tjejer inom fotbollen och i samhället. War Child och Tjejzonen tog hedrande pallplatser: - Tre idéer som står upp för utsatta barn och unga vann Jernspiran 2018, med upplevelser som verkligen kan göra skillnad, säger Åsa Agemalm, chef Jernhusen Media.

Jernspiran är fastighetsbolaget Jernhusens årliga eventtävling som belönar företag och organisationer som vill driva förändring och har ett starkt engagemang i viktiga hållbarhets- och samhällsfrågor. Syftet är att lyfta initiativ för en bättre värld och samtidigt bidra till meningsfulla resenärsupplevelser på centralstationer. Första pris är event- och reklamytor på en av Nordens mest besökta platser.

Överst på prispallen kom Elitfotboll Dam, EFD, med eventet ”Lägg en avgörande straffspark”, där man belyser situationen för många unga tjejer som idrottar. Något som 1,5 miljoner besökare på Stockholms Centralstation fick chansen att uppleva under en vecka våren 2019. SE CASEFILMEN.

Andra pris gick till War Child, som skapar trygga platser för barn i väpnade konflikter. War Child förverkligar sitt vinnande event på Malmö Centralstation i maj 2019. SE CASEFILMEN.

På tredje plats landade Tjejzonen som kämpar för att minska den psykiska ohälsan bland tjejer mellan 10 och 25 år. Se deras kampanj på Göteborgs Centralstation här: CASEFILM

Upplevelsebaserad kommunikation är ett effektivt sätt att skapa engagemang för viktiga samhällsfrågor. När vinnarna i Jernspiran visar upp hur de bidrar till en bättre värld på Sveriges största centralstationer, får miljoner människor chansen att uppleva varumärken som gör skillnad. Tävlingen är öppen för företag och organisationer som vill driva förändring. Snart öppnar årets tävling för bidrag. Ta chansen att visa vad ni brinner för i Jernspiran 2019!

Banner