Greenpeace vann Jernspiran 2019 och hederspriset gick till Sverige för UNHCR

Greenpeace övertygade juryn med ”ett hav av hopp” och hederspriset går till Sverige för UNHCR i årets omgång av Jernspiran. Två idéer som står upp för människor och miljö prisas av Jernhusen med kommunikationsytor värda 800 000 kronor.

Se filmen med Ett hav av hopp på Stockholms Centralstation här eller klicka på play ovan.

2019 års Jernspiran-vinnare är miljöorganisationen Greenpeace. Tävlingsbidraget ”Ett hav av hopp”, med ett kollaborativt konstverk som lyfter vikten av att skydda våra hav, fick juryn på fall. Hederspriset går till Sverige för UNHCR som genom sitt event vill öka vår förståelse för människor på flykt.

Genom upplevelsebaserad kommunikation vill de skapa engagemang och hoppfullhet för två både aktuella och akuta frågor.

- Det är oerhört roligt att få möjligheten att nå många människor och lyfta en fråga som är okänd men viktig, säger Frida Bengtsson, ansvarig för havsfrågor på Greenpeace Norden. Hälften av allt liv på vår planet bor i världshaven men eftersom ingen äger haven har vi varit dåliga på att ta hand om och skydda dem. Vi ska visa aktuella forskningsrön om människans påverkan och göra det möjligt för besökarna på stationen att vara med och agera konkret.

Se filmen med Sverige för UNHCR:s utställning Hoppet om ett hem här.

- För oss är centralstationen en historisk plats eftersom vi var med och mötte den stora flyktingvågen 2015 precis här, säger Ulrika Nilsdotter Brühl, kommunikationschef på Sverige för UNHCR. Vi vill göra en tillbakablick till det året och få alla att minnas det fantastiska engagemang som uppstod spontant. Idag är känslan i samhället en annan kring flyktingfrågan så vi vill väcka liv i det positiva och medkännande engagemanget igen med den här platsen som utgångspunkt.

Vinsten består i att under våren få chansen att genomföra sina vinnande eventidéer på ytor som Jernhusen står för. Första pris är 200 kvm eventyta och utvalda reklamytor på Stockholms Centralstation under en vecka. Hederspristagaren får upp till 50 kvm samt reklamytor upp till en vecka på valfri centralstation i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Om Jernspiran
Jernspiran är fastighetsbolaget Jernhusens årliga eventtävling som belönar företag och organisationer som vill driva förändring och har ett starkt engagemang i viktiga hållbarhets- och samhällsfrågor. Syftet är att lyfta initiativ för en bättre värld och samtidigt bidra till meningsfulla resenärsupplevelser. I prispotten ligger utvalda event- och reklamytor på en av Sveriges största centralstationer.

Vill du också få chansen att vinna kommunikationsytor på centralstationen i Stockholm, Malmö eller Göteborg? Jernspiran 2020 öppnar för bidrag här den 9 september. Skicka ett mail till jernspiran@jernhusen.se om du vill bli påmind!

Årets tävling öppnar i september. Välkommen att tävla i Jernspiran 2020!

För att tävla beskriver man sin bästa idé till ett event som visar upp hur man gör skillnad. Två vinnare utses och får varsin eventyta och utvalda reklamytor upp till en vecka på en av centralstationerna i Stockholm, Göteborg eller Malmö under våren 2021. Vinnarna står för alla kostnader utöver själva eventytan och reklamytor.

Juryn kommer bland annat bedöma graden av engagemang, kreativitet, interaktion, känslor, autenticitet och upplevelsedesign. Sista datum för att tävla är den 9 oktober. Vill du bli påmind när tävlingen öppnar, eller har du frågor? Skicka ett mail till jernspiran@jernhusen.se.

Lycka till!

Här är inget omöjligt.

Inget är omöjligt

Våra centralstationer är inte bara Nordens mest besökta platser. Det är också ett ställe där ditt företag kan skapa upplevelser för resenärer och besökare. Låt dina kunder känna, smaka och beröras av ditt varumärke.

Egentligen är det bara din egen fantasi som sätter gränser. Här nedan kan du se tidigare vinnare i Jernspiran. Men frågan är; vad tänker du göra? Nu är det upp till dig!

Banner