Stockholmsmarknader och Svenska Parasportförbundet vinner Jernspiran

Ett företag och en organisation som gör skillnad för miljö och människor står som årets vinnare i Jernspiran. Stockholmsmarknaders vinnande idé inspirerar oss att ge nytt liv till plagg och prylar. Svenska Parasportförbundet övertygade juryn med en engagerande idé som kan förändra spelplanen för personer med funktionsnedsättning. Vinnarna prisas av Jernhusen med kommunikationsytor värda totalt 1,2 miljoner kronor på Stockholms Centralstation. (Se Jernspirans ambassadör Alexandra Pascalidou presentera vinnarna i videon ovan)

2020 års Jernspiran-vinnare i kategorin företag är Stockholmsmarknader AB. Eventidén, som ska visa upp skickligt hantverk såväl som vägen till minskat slit-och-släng, fick juryn på fall. Vinnare i kategorin organisationer är Svenska Parasportförbundet som tillsammans med byrån Minnesota skapar ett event som lyfter allvaret i att endast 4% av alla med funktionsnedsättning är aktiva inom idrott.

Genom upplevelsebaserad kommunikation vill de båda skapa engagemang och förändring.

- Vi är verkligen hedrade - och glada! Vi är ju besjälade av detta, on a mission: från Sveriges största loppisarrangörer är nästa naturliga steg att rädda Sveriges alla prylar och kläder genom vår nya tjänst Lappa & Laga. Så det känns fantastiskt att få chansen att inspirera alla de människor som passerar Stockholms Centralstation, säger Maria Wiberg, en av grundarna på Stockholmsmarknader.

- Otroligt roligt, hedrande och viktigt! Att parasporten vinner Jernspiran ger oss världens chans att nå människor vi normalt sett inte når. Nu får vardagspendlare som passerar en chans att se hur Parasporten gör skillnad, det känns väldigt starkt. Men vi kan och vill göra mer, det tror och hoppas vi vår idé lyfter fram, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.

Vinsten består i att under våren få chansen att genomföra sina vinnande eventidéer på ytor som Jernhusen står för. Priset är 200 kvm eventyta och utvalda reklamytor på Stockholms Centralstation under en vecka.

Juryns motiveringar lyder:

Vinnare i kategorin företag:
Laga efter läge är ett uttryck som kommit att bli mer relevant än någonsin. Jordens resurser är inte oändliga och världens slit-och-släng-mentalitet har nu gjort att vi snart befinner oss vid vägs ände. Då är de extra välkommet med ett företag som skapar hållbarhet genom att låta skickligt hantverk ge nytt liv till plagg och prylar, samtidigt som de inspirerar oss att också själva lappa och laga istället för att slänga. Helt rätt i en tid där vi behöver inspireras att ändra våra beteenden och värna om vår jord. Tack för inspirationen - Och Grattis till Stockholmsmarknader AB!

Vinnare i kategorin organisationer:
Rörelse innebär inte bara glädje och gemenskap, utan är också en förutsättning för hälsa och välbefinnande, Därför är det allvarligt att endast 4% av alla personer med funktionsnedsättning är aktiva i någon form av idrott. Allt från dålig tillgänglighet till duschar och omklädningsrum till tränings- och idrottsytor utestänger dem från ett hälsosamt liv. En gemenskap genom idrotten kan bli ett första steg att bryta det utanförskapet. Och det går att få fler i rörelse, från läktaren till planen - fler kan helt enkelt komma in i matchen på ett inkluderande och lustfyllt sätt - till exempel genom Svenska Parasportförbundet. Tack för ert viktiga arbete och Grattis!

Om Jernspiran
Jernspiran är fastighetsbolaget Jernhusens årliga eventtävling som belönar företag och organisationer som vill driva förändring och har ett starkt engagemang i viktiga hållbarhets- och samhällsfrågor. Syftet är att lyfta initiativ för en bättre värld och samtidigt bidra till meningsfulla resenärsupplevelser. I prispotten ligger utvalda event- och reklamytor på en av Sveriges största centralstationer. Läs mer på Jernspiran.se

Vill du också få chansen att vinna kommunikationsytor på centralstationen i Stockholm, Malmö eller Göteborg? Jernspiran 2021 öppnar för bidrag hösten 2021. Skicka ett mail till jernspiran@jernhusen.se om du vill bli påmind!

Banner